EHBO

Opleidingsduur

EHBO BasisEHBO Herhaling
24 uur verdeeld over 3 dagen8 uur per jaar

Waarom een EHBO diploma?
Jaarlijks vinden er gemiddeld 84.000 bedrijfsongevallen plaats, waarvan 4200 leiden tot een ziekenhuisopname.
Dat zijn er zo’n 11 per dag. De kans dat u te maken krijgt met een dergelijk incident is groot, hoe goed u de arbeidsomstandigheden ook heeft geregeld. De kosten die samengaan met de gevolgen van een bedrijfsongeval of incident kunnen daarbij hoog oplopen, zeker als er sprake is van medewerkers die door letsel geen arbeid kunnen verrichten. FISAMA is als opleider van mening dat goed opgeleide Eerste Hulpverleners (EHBO’ers) op de werkvloer de schadelast voor uw organisatie kan verminderen. Het is tenslotte een gegeven dat in de eerste minuten na een ongeval of incident het verlenen van eerste hulp van cruciaal belang is. Wij willen er samen met u voor zorgen dat dit binnen uw bedrijf goed is georganiseerd door 1 of meerdere medewerkers op te leiden tot EHBO’er. Dit kan persoonlijk letsel voorkomen en beperken en in de toekomst veel kosten besparen. Bovendien kan dit bijdragen aan een positief imago van uw onderneming.

De meerwaarde ten opzichte van de BHV’er

U beschikt ongetwijfeld al over opgeleide en geoefende bedrijfshulpverleners. Een opgeleide EHBO’er is hierop een prima aanvulling. Hij/zij beschikt over meer kennis en vaardigheden dan de BHV’er als het gaat om letsels en stoornissen en is daardoor in staat zorgvuldige en bekwame hulp te verlenen. Net als BHV’ers moeten EHBO’ers ook de continuïteit van de kennis waarborgen d.m.v. herhalingslessen.

Doelgroep

Voor personen die kennis en vaardigheden willen opdoen op het gebied van eerste hulp. Daarnaast is deze opleiding een uitstekende aanvulling op de opleiding Bedrijfshulpverlener.

Doelstelling
Op juiste en adequate wijze kunnen handelen om extra letsel te voorkomen en/of te beperken.

Inhoud opleiding:
– belangrijkste punten van EHBO
– stoornissen in vitale functies
– gebruik AED
– letsels
– verband- en hulpmiddelen

Lesmateriaal
Handleiding “Oranje Kruis” uitgegeven door het Oranje Kruis.

EHBO HERHALING
Voor effectieve hulpverlening, het behouden en ontwikkelen van de kennis en vaardigheden is het van essentieel belang dat EHBO’ers getraind blijven. Tijdens de herhalingscursus wordt de verworven EHBO-kennis bijgehouden maar komen ook alle nieuwe ontwikkelingen aan bod. Daarnaast worden de vaardigheden van de EHBO’er op de proef gesteld door een lotusslachtoffer die uitwendige wonden en letsels simuleert.

Het voornaamste van de EHBO herhaling is dat de stof wordt herhaald zodat een EHBO’er competent blijft. Daarnaast worden opgedane kennis en vaardigheden uitgebreid door eventuele wijzigingen die hebben plaatsgevonden in de Reanimatierichtlijnen of zijn doorgevoerd door het Oranje Kruis.

Contact
Aarzel niet contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar op 0186 – 699 699.