Veilig werken met de heftruck

Een cursus “Veilig werken met de heftruck” is van belang omdat van de heftruckchauffeur defensief rijgedrag wordt verwacht. Defensief rijden betekent dat er geen fouten worden begaan en fouten van anderen tijdig worden opmerkt. Altijd rekening wordt gehouden met de omstandigheden in het verkeer. Defensief rijgedrag voorkomt ongevallen doordat mogelijke gevaren worden voorzien.

De heftruckchauffeur zal over theoretische en praktische kennis moeten beschikken om een heftruck veilig te kunnen bedienen. Een juiste mentaliteit en werkhouding tijdens het bedienen van een heftruck is net zo belangrijk als deze kennis.

De heftruckchauffeur moet zich bewust zijn van risico’s tijdens het werk en de mogelijkheden om deze te beperken of tegen te gaan. 

 

Het bewustzijn draagt bij aan het voorkomen van schade aan de omgeving en eventueel letsel aan personen. Een heftruckcertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

Doelgroep

Chauffeurs, logistieke- en overige medewerkers die werkzaamheden verrichten met een vorkheftruck.

Doelstelling

Deze personen op een veilige manier leren omgaan met een vorkheftruck en bewust maken van de bijbehorende gevaren en risico’s.

Duur

De cursusdag Veilig werken met de Heftruck heeft een duur van 7 uur voor het basisdiploma en 3,5 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) voor het herhalingscertificaat.

Gemiddelde score 8,7

Contact

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op 0186 – 699 699 of info@fisama.nl.